14 februarie

image

       Mi se soptește din stânga un secret,iar din dreapta o rugaminte.Un om trece grăbit si se loveste de mine,ca un obstacol fără viață,o graniță care trebuie trecută.Oare dacă ne vom cunoaste peste ani iși va aminti de mine? O mamă îsi strange mai tare copilul de mana in timp ce trec pe trotuarul paralel.Aglomeratie si o mare de capete,pe alocuri o pălărie sau un fes in trend.Bănci pline de adolescenti sau îndrăgostiti conturează trotuarul.            Oameni care traiesc in propriul film,cu secvențe si scenarii făcute la întâmplare ,respiră si se revoltă în aceeasi mare imensă.
         14 februarie 2014
     In drum,zeci de bărbati poartă in brațe buchete imense de flori colorate.Lângă mine se reuneste un cuplu cu genul acela de îmbrătișare violentă:
“-Te iubesc!”
“-Si eu te iubesc!”
      Îi înmănează stângaci un buchet de lalele galbene si ea îi  zămbeste mecanic.Florile poarta urmele zilei,sunt obosite si fără prospetime.Se iau de mână si pleacă mai departe fără să-și mai vorbească.
    Străzile sunt din ce în ce mai pustii,cafenele sunt pline de oameni cu degetele împletite si zâmbete calde,iar mesele-pline de flori.

E ziua indragostitilor. A fost.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s