Iarnă și om

image

      Afara ninge si zapada se contropeste cu pamantul si aerul tare,de Ianuarie.Copacii,jalnice umbre rămase după plecarea verii,se rup sub greutatea morala a albului imaculat.Daca iarna ar fi om,ar fi o femeie frumoasa ,trecută bine de prima tinerete,dar incă proaspata si copilă.S-ar imbraca in album ,ca un simbol al moralitatii pierdute si incă neregasite.
       Imi place zapada deoarece acopera tot pamantul ,il uniformizeaza ,ascunzandu-i toate defectele si impuritatile;cred ca zapada ar trebui să acopere păcate sau inimi stătute de dor ,să inghete lacrimi si sa atingă obraji triști mai des.
   Poate ca ar trebui sa ninga in inimile noastre,măcar uneori.Atunci cand avem un gand plin de egoism sau trufie ,atunci cand privim oameni vechi,in ochi,pe strada,iar apoi ne întoarcem privirea si ne strangem pleoapele,sperând ca trecutul să fie sters si să lase in urmă pagini goale,numerorate.
        Stai pentru o clipă si priveste arhitectura minutioasa a fulgilor de nea ,înainte sa ti se topeasca in palma si să ti se prelingă pe incheieturi.
         Ne nastem unici ,precum fulgii de zapada ,iar cand atingem pamantul ne legăm de un intreg ce ne dă un nume si o materialitate palpabilă,ne pierdem individualitatea si devenim o intindere neutră ,alături de alte mii de suflete.Unele plâng,altele suspină,cântă ,se roaga,iubesc.

        Fulgii de nea exista doar pentru o clipă singuri cand aleg o alta cale ,cea diferită de un banal intreg,si mor prelingandu-se pe obraji si buze,pe inimi si suflete ,ca un sacrificiu suprem al unui impuls de a fi diferit.

Advertisements

3 thoughts on “Iarnă și om

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s