Si totusi…iubirea

 Image

As vrea sa stiu uneori de ce iubirile pierdute raman ca niste cicatrici fine pe sufletul nostru si nu ne mai permit sa iubim pe nimeni niciodata la fel,de ce oamenii care iubesc sufera?!

Cred ca iubirea e ca o moneda,pe una din fete sunt promisunile,fericirea,momentele care fac o iubire mai puternica  si pe cealalta fata sunt ranile si suferinta pe care o provoaca cand iubirea se termina,repde,ca o carte pe care ai citit-o cu genunchii la piept zile intregi,fara sa stii daca e zi sau noapte,sa stii ca se intuneca doar atunci cand paginile devin stralucitoare in soarele amurgului ,iar apoi se sting incet pana cand literele devin una cu intunericul.

De ce iubim?Ca niste masochisti declarati ce suntem,alergam dupa iubire si luam suferinta la pachet cand semnam contractul,stergem iubirile vechi cu buretele seara la dus,sa facem loc altora noi dar nu putem sa ne ascundem cicatricile care ne brazdeaza pielea.Chiar daca acum nu mai dor,sunt acolo sa ne aminteasca ca a fost odata ca niciodata… .

    As vrea sa stiu de ce iubirea,un sentimend profund nobil dupa parerea unora raneste mai tare decat ura sau indiferenta,de ce sentimentele unuia il ranesc pe celalalt si de ce iubirea se transforma in rani adanci care lasa semne pe viata.

Cunosc multi oameni puternic marcati de o iubire veche pe care nu au putut sa o uite niciodata ,indiferent de cine e acum in viata lor si asta ma face sa ma intreb daca unele iubiri sunt ca niste operatii pe cord deschis pentru suflet.

E greu sa iubesti fara raspuns,puternic,intens,sa te lupti cu tine si cu cei din jur ,cu sufletul tau obosit care abia mai respira de dor si cu ratiunea care iti spune ca trebuie sa uiti si sa treci mai departe.

Cred ca prietenii fac cel mai mult rau unei iubiri pentru ca ei,oricat de mult te iubesc nu o sa inteleaga niciodata de ce sufletul tau plange dupa un om pe care tu l-ai cunoscut dincolo de mastile sociale.

Cea mai mare slabiciune umana e ca suntem facuti genetic sa iubim,sa suferim,sa ne framantam,sa citim carti despre cum sa fim mai buni si mai frumosi si daca e asa,sper ca e o gena mutanta care o sa dispara sau care, in timp sa ne faca invincibili pentru ca iubirea e slabiciunea umana pe care toata lumea o impartaseste.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s