Sufletul orasului

image

Oamenii sunt ca orasele mari si aglomerate,cu zone de lux si mahalale,cu strazi aglomerate si complicate,cu cladiri istorice renovate printre cladirile lasate in paragina,cu zone verzi si familiale,in care se aud rasete de copii si predomina fericire si armonie,o viata care se scurge lent,fara prea mari riscuri,in care predomina corectitudinea in actiunile proprii.
Orice oras are zone mai putin promovate,periferiile,blocurile comuniste,murdare si vechi cu rufe puse la uscat la geamuri,care par niste steaguri jalnice ale renuntarii.
Cred cu tarie ca orice om e ca un oras,gandurile lui sunt precum cafenelele mici si intime,in care poti sta si savura un frappe si o carte buna cateva ore la rand,fara sa te plictisesti.
Pasii,ne poarta uneori fara o directie in viata,la fel cum ne plimbam pe strazile  centrului vechi ore intregi,fara o directie a urmelor noastre ,vrem doar sa ne bucuram ochii si sa ne golim mintea.
Cred ca un oras mare ma descrie cel mai bine ca om:centrul cu cladiri frumoase si opulența descrie cumva partea buna din mine,cea curata si expusa,”circulata” de multa lume,ca o fațadă pe care i-o arat lumii in ideea de a-si face o parere care de cele mai multe ori e departe de realitae,e ce cred oamenii ca stiu despre mine.
Partea ascunsa,negata,murdara si realista,cu oameni tristi si munciti,obositi de viata si de realitate reprezinta nu numai o parte a orasului ci si un mod de a descrie latura noastra atunci cand se trage cortina,cand spectacolul in fața lumii se termina si ramai singur.E ca o realitate dura pe care toata lumea o accepta tacut dar nu vorbeste despre ea.
Orasul e un un suflet colectiv cu care se identifica fiecare din noi,in ciuda faptului ca diferentele ce ne despart ne fac totusi atat de asemanatori.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s