Fata din apartamentul din Cotroceni

image

“Ce vrei sa fii cand o sa cresti mare?”
“Vreau sa fiu fericita.”

Femeia o studie atent pe fetita blonda care statea aproape lipita de mama ei si o privea cu niste ochi mari si luminosi de parca toata dreptatea si faptele bune din lumea tuturor timpurilor s-au contropit in ființa ei.

“Dar copila,sa fi fericit nu e de folos nimanui pe lumea asta, oamenii au meserii care îi fac uneori sa fie nefericiti doar pentru a fi de folos celor ca ei.

Fetita blonda a facut un pas inapoi,in timp ce femeia o privea cu un zambet amuzat de visele copilului ce-l avea in față.Un copil ce îi amintea de ea de acum multa vreme,inainte sa cunoasca lumea,cea de azi.Cand era copil si alerga cu picioarele goale prin livada bunicilor si credea ca fericirea e atunci cand o caprioara iti mananca cu incredere din palma.

20 de ani mai tarziu,o tanara dansa pe podeaua alb negru,dintr-o bucatarie cu geamuri inalte a unui apartament din Cotroceni.
Fredona o melodie ritmica in timp ce in casa se raspandea mirosul placintei cu mere pe care o avea la cuptor.
Avea tot ce ar putea visa o fiinta rationala:siguranta,stabilitate ,confortul si siguranta zilei de maine dar simtea ca prin venele ei curge o viață pe care nu si-a dorit-o niciodata,o viață pe care altii au pus-o la punct in detaliu chiar inainte sa inceapa sa existe.
Visa sa faca plimbari lungi prin campuri de lavanda,sa picteze primavara sub ciresi infloriti si sa respire aerul libertatii deciziilor.
Sa citeasca o carte pe iarba cruda a verii si sa scrie povestile frumoase a oamenilor asemenea ei.
Fata din apartamentul din Cotroceni e o parte a sufletului nostru,pe care o negam in ideea acceptarii,a ideilor banale folosite de social .
E doar un aeroport din care pleaca avioane pline de vise indraznete care nu se intorc niciodata inapoi;se scufunda in oceanul de nepasare care desparte lumea viselor de realitatea in care singuri nu n-am supravietui niciodata.

Advertisements

2 thoughts on “Fata din apartamentul din Cotroceni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s